Liepājas teātrī notiks 27. februārī 19:00 notiks Harolda Pintera lugas "Sargs" iestudējuma pirmizrāde, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.
Savu pirmuzvedumu latviešu teātrī luga piedzīvoja 1988. gadā, kad Liepājas teātrī to iestudēja režisors Juris Rijnieks. Šoreiz "Sargs" būs pērn pavasarī beigušā LKA Māras Ķimeles vadītā režijas kursa absolventa Jura Joneļa pirmais režijas darbs Liepājas teātrī.

Iestudējumā spēlēs Egons Dombrovskis, Edgars Pujāts, Ēriks Vilsons un Anda Albuže. Scenogrāfiju un tērpus veido Aurika Feldmane, bet mūziku izrādei sarakstījis Jānis Lūsēns (jaunākais).

Izrādes pamatā ir stāsts par diviem brāļiem, kuru dzīvē ienāk kāds pavisam svešs vīrs. Līdzās dzīvojot, netieši sāk raisīties dialogs ne tik vien vienam ar otru, bet arī pašam ar sevi. Luga sarakstīta 15 gadus pēc Otrā pasaules kara beigām - laikā, kad cilvēki ikdienā sāka izjust pēckara depresiju un nabadzību. Šodien ir pagājuši nedaudz vairāk kā piecpadsmit gadi kopš Latvija atkal kļuva par neatkarīgu valsti. Neziņa un nemiers it kā nemanot iezagušies teju ikviena ikdienā, taču vairāk par ekonomiskās stabilitātes zudumu Juris Jonelis tiecas runāt par mīlestības zudumu un atsvešinātības triumfu. Mūsu dzīve kļūst par absurda spēli, kurā vēlamies vienu, bet īstenojam pavisam ko citu. Cik lielā mērā tas ir atkarīgs no apkārtējiem apstākļiem un cik no mums pašiem? Kādu mēs sevi veidojam un cik atļaujam citiem mūs veidot? Vai ekonomiskā krīze nav tikai aizsegs kādai pavisam dziļākai krīzei?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!