8.aprīlī vienā no vecākajiem Polijas teātra festivāliem "Krakow Theatre Reminiscences" notiks Jaunā Rīgas teātra izrāde 'Ledus. Kolektīva grāmatas lasīšana ar iztēles palīdzību Rīgā', portālu "Delfi" informēja teātra pārstāvji.
Šī gada festivāla vadlīnijas ir: jauni mākslinieki, moderns teātris, mūsdienīgi teksti. 31. "Krakow Theatre Reminiscences" tēma ir „realitāte un fikcija”. Festivāla rīkotāji to neizvirza kā izrāžu definīciju, bet piedāvā kā galveno tematu, izejas punktu diskusijai. Tas ir arī viens no teātra mūžīgajiem jautājumiem.

Festivāla veidotāji uzsver, ka šodien gan realitāte, gan fikcija ir ieguvušas jaunu nozīmi: „Aktīvā mediju iejaukšanās mūsu ikdienas dzīvē ir izmainījusi mūsu uztveri. Vecie kritēriji vairs neder, jo īstā pasaule ne vienmēr ir īsta. Mēs esam ekrānu ielenkti; zaudēt tēlu ir sliktāk kā zaudēt seju. Vēl vairāk, mums vienmēr blakus ir virtuālā pasaule, kas ļauj radīt nebeidzamas variācijas pašiem par sevi. Mākslinieki, kuri ir ielūgti uz Krakovu šogad, rāda dažādas pieejas realitātes fikcijai un fikcijas realitātei; viņi rada skatuves varoņus ārpus sevis un savas dzīves, viņi nodarbojas ar sazvērestības teorijām, viņi būvē paralēlas pasaules, apskata neprāta stāvokļus un narkotikas halucinācijas, viņi vaicā realitātei par to, ko redzam.”

Krakow Theatre Reminiscences ir viens no līdzorganizatoriem Eiropas projektā "Theatre /Festivals in Transition", kas ir saņēmis atbalstu no ES programmu „Kultūra 2000”.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!