Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei "Eirodziesma 2005" pieteiktas 64 dziesmas, informēja konkursa starptautiskā koordinatore Ilona Bērziņa.
Līdz 1.decembrim visas dziesmas vērtēs ārvalstu un Latvijas ekspertu komisija. Pēc tās vērtējuma tiks noteiktas 20 labākās dziesmas, kas tiks izvirzītas pusfinālam.

Sīkāka informācija par dziesmām un izpildītājiem, kā arī žūriju tiks sniegta preses konferencē decembra sākumā.

Pagājušajā gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei tika iesniegtas 69 dziesmas.

Jau ziņots, ka atbilstoši nolikumam iesniedzamās dziesmas tekstu un mūziku nedrīkst publiski izziņot, izdot, atskaņot televīzijā un radioraidījumos, filmās vai kā citādi komerciāli izmantot līdz šā gada 1.oktobrim.

Nacionālās atlases organizētāja Iveta Lepeško aģentūrai LETA pastāstīja, ka šogad ir divi jaunumi. Pirmkārt, šogad pirmo reizi kā vēl viens dziesmas autors var būt arī cilvēks, kas nav Latvijas pilsonis.

Otrkārt, pirms nacionālās atlases fināla būs divi pusfināli ar 20 dziesmām, no kurām skatītāji un žūrija izvēlēsies tās desmit dziesmas, kuras piedalīsies finālā.

Saskaņā ar nolikumu pusfinālā nacionālajam finālam tiks izvirzītas desmit dziesmas, kuras noteiks televīzijas skatītāji telefonbalsojumā. No tām skatītāji izvēlēsies trīs dziesmas, kas piedalīsies superfinālā. Telefonbalsojumā skatītāji noteiks nacionālās atlases uzvarētāju, kas pārstāvēs Latviju konkursa atlases kārtā 2005.gada 19.maijā un finālā 2005.gada 21.maijā Kijevā.

Nacionālās atlases fināls plānots 26.februārī Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!