Džeza klubā "City Jazz Club" (Ģertrūdes ielā 34) 5. un 6.martā muzicēs džeza kvintets "Beppe di Benedetto Quintet" no Itālijas. Ceturtdienas koncertu varēs vērot tiešraidē no 21:00 līdz 22:00 portālā "Delfi TV".

Viena novadošajām Itālijas džeza grupām "Beppe Di Benedetto Quintet" radās 2005.gada janvārī un kopš šī brīža tiek spēlētas grupas līdera - trombonista Džuzepes kompozīcijas. Itāļu temperaments, ASV mainstream, Eiropas džezs, Vidusjūras skanējums, funk, bebop - tas viss atspoguļojas grupas mūzikā. Kvinteta jaunajai programmai ir dots nosaukums "Colours", kas šogad tiks iekļauts vienā no Parmas laikmetīgās māksla teātra ("Teatro del Tempo di Parma") izrādēm.

Grupā bez līdera mizicē arī soprāna un tenora saksofonists Emiljano Vernici, pianists Luka Savaci, basģitārists Stefano Karara, sitaminstrumentālists Alesandro Luļji (Lugli).

Līdz šim "Beppe Di Benedetto Quintet" ir piedalījies dažādos Itālijas džeza festivālos, kā arī koncertējuši tādos populāros džeza klubos kā "Chet Baker" Boloņā, Torrione "Ferrara", "Baluardo della Cittadella" Modenā, "Le Scimmie" Milānā u.c..

Benedeto uzsāka trombona studijas Parmas Arrigo Boito konservatorijā, ko profesora Roberto Kontini vadībā beidza 1996.gadā. Pēc tam vairākus gadus strādājis dažādu operteātru orķestros, izpildot klasisko operu repertuāru.

Vēlāk padziļināti studējis džezu un sadarbojies ar daudziem orķestriem, ansambļiem un izpildītājiem. 2002.gadā Benedeto piedalījies koncerttūrē ar Džovanoti grupu (Band di Jovanotti), koncertējot Budapeštā, Nicas Džeza festivālā (Festival Du Jazz di Nizza), Briselē un vairākās citās Eiropas pilsētās.

Mūziķis piedalījies neskaitāmos festivālos, piemēram, Making Waves a San Francisco, Festival del Jazz di Oulu (Somijā), Albinea Jazz Festival, Reggio Jazz Festival, Porretta Soul Festival, Nizza Jazz Festival, Percfest Jazz Festival utt.

Kopš 2006. gada janvāra viņš raksta aranžējumus pūšaminstrumentiem un spēlē Mario Biondi & Duke Orchestra. Aranžētājs un direktors projektam "Shining Stars" Earth, Wind & Fire Tribute. Džuzepe ir arī pasniedzējs un sadarbojas ar Parmas Konservatoriju;

Emiljano Vernici (saksofons) 2000.gadā saņēmis galveno balvu kā labākais jaunais džeza mūziķis Italijā. Piedalījies dažādos festivālos Itālija un Eiropā, sadarbojies ar daudziem džeza mūziķiem, to skaitā Bobby Durham, Paul Jeffrey, J.Thompson, Steve Grossman, David Raksin, Dave Liebman, Max Roach, Bobby Watson, David Murray,  Evan Parker, u.c.

Luka Savaci mācījies Parmas Mūzikas akadēmija, pilnveidojis spēlētprasmi arī Milānā un ASV Bērklijas Mūzikas koledžas kursos. Kopš 1987.gada Luka ir iesaistījies daudzos projektos ar dažādiem māksliniekiem kā pianists, taustiņinstrumentālists, aranžētājs un komponists. 2000.gadā viņš rada savu kārtējo grupu "Tom's Bossa", kas ir brazīļu komponistam Antonio Carlos Jobim veltīts projekts. Sadarbojies ar Ronnie Jones, Arthur Miles, Michael Coleman, Bossa Nostra u.c.

Alesandro Luļji sadarbojies ar Tullio De Piscopo, Marco Tamburini, Andrea Dulbecco, Fabrizio Bosso, Jenny B, Funky Company, Bossa Nostra, Ladri Di Biciclette, Mietta, Eugenio Finardi u.c.

Stefano Karara strādājis kopā ar dažādiem itāļu un ārzemju māksliniekiem, piemēram, Zucchero, Elisa, Geri Hallywell, Anastacia, Cher, Laura Moreno, Punk Chic, K. Garbi u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!