Klubā "Space Dog" (Vecpilsētas ielā 19) sestdien, 28.februārī, savu septiņu gadu jubileju svinēs elektroniskās mūzikas (synthpop / darkwave) grupa "STandART", portālam "Delfi" pavēstīja "Meteor Agency" pārstāvji.
Kā viesi pasākumā piedalīsies arī "STandART" ģitārista Mārtiņa Linka otra grupa - "Ēnu Kaleidoskops", kuras uzstāšanos kopš rudens ar elektroniskām skaņām papildina arī Kalvis Kluburs, kā arī "RABAR The Project". Par atmosfēru vakara gaitā rūpēsies "Standartmusic.LV" dīdžeji - DJ Momentz un DJ GAC. Ieeja pasākumā no 21:00, ieejas maksa - 2 lati.


Grupu "STandART" 2002.gadā Jelgavā izveidoja Kalvis Kluburs. 2004.gadā nostiprinājās grupa četru cilvēku pamatsastāvs: Kalvis Kluburs, Juris Tipa (spēlējis grupā "Depo" un "Pasaules Gaisma"), Harijs un Vladislavs Beļski.


2007.gadā dienasgaismu ieraudzīja pirmais pilna garuma studijas albums "Australia", kurš tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai kategorijā "Labākā Debija".


2008.gada vasarā par jauno grupas ģitāristu kļuva Mārtiņš Links.


"STandART" ir koncertējuši Baltijas valstīs un Polijā, tai skaitā, tikuši uzaicināti par leģendārās vācu
synthpop
grupas "Camouflage" iesildītājiem Igaunijā.


Ārvalstu mūzikas kritiķi uzsver - lai gan "STandART" muzikālais virziens ir vairāk vai mazāk skaidrs, tomēr grupai izdodas panākt ļoti īpašu un savdabīgu skanējumu.

          

2009.gadā grupa ir uzsākusi ar jauna albuma ierakstu, kurš tāpat kā pirmais albums "Australia" tiek veidots Siguldas Skaņu studijā sadarbībā ar Kasparu Tobi ("Dzelzs Vilks"). Lai gan albuma ieraksts vēl ir sākuma stadijā, koncertā būs iespēja dzirdēt vairākas jaunās dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!