"City Jazz Club", Ģertrūdes ielā 34, piektdien 27.februārī 21.00, notiks Jolantas Gulbes un "Riga Groove Electro" koncerts, portālu "Delfi" informē kluba pārstāvji.
Jolanta Gulbe ir viena no profesionālākajām un eksotiskākajām latviešu dziedātājām ar spēcīgu, tembrāli bagātu balsi. Apguvusi gan akadēmisko dziedāšanu, gan
soul
un
latin jazz
dziedāšanas manieri, viņa ir viena no retajām
bossa nova
stila mūzikas izpildītājām Baltijā. Tieši
bossa nova
ir viens no Jolantas iemīļotākajiem mūzikas stiliem, kurš ļāvis muzicēt kopā gan ar puertorikāņu izcelsmes ģitāristu
Neff Irizarry
un somu trompetistu Jukka Eskola, gan brazīliešu ģitāristu
Braz Luiz Lima
, igauņu saksofonistu Villu Veski un citiem māksliniekiem.

Jolanta Gulbe sadarbojusies ar vadošajiem Latvijas populārās mūzikas izpildītājiem un autoriem. Deviņdesmitajos gados kopā ar Laimu Vaikuli koncertējusi lielākajās ASV, Izraēlas un Krievijas pilsētās. Sadarbībā ar saksofonistu Denisu Paškeviču un "Riga Groove Electro", koncertprojekta "Balticness" ietvaros koncertējusi prestižos džeza klubos valstīs ap Baltijas jūru: Igaunijā, Somijā, Krievijā, Zviedrijā, Vācijā, Norvēģijā, Dānijā, Lietuvā, Islandē u.c..

"Riga Groove Electro" (RGE) ir Latvijā populāru, profesionālu džeza mūziķu apvienība, kura aktīvi darbojas kā producenti, komponisti, kā arī spēcīgi instrumentālisti mūsdienu mūzikas sfērā. Pēdējo gadu laika RGE ir veicis vairākus studijas darbus. Strādājis arī kā pavadošais sastāvs Latvijā populāriem projektiem - "Dāvā sapni" (labdarības projekts bērniem), Intara Busuļa projekts - "Shades of kiss", Ingas Bērziņas solo projekts - "Balādes", "Nordic Spring", "JAZZ Latvia 2008" (MIDEM), "Balticness" u.c..

Pēdējo gadu laikā RGE ir koncertējis vairākos ārvalstu džeza un mūsdienu mūzikas festivālos - "Jazz Kaar" Somijā, "Saulkrasti Jazz" Latvijā, "Birstonas Jazz" Lietuvā, "Don Chento Jazz" Krievijā, "Jazz Globus" Izraēlā u.c..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!