"City Jazz Club", Ģertrūdes ielā 34, 24.oktobrī 21.00 savas Baltijas koncerttūres ietvaros viesosies modernās džeza mūzikas grupa no Dānijas "C.T.U.", portālu "Delfi" informē kluba pārstāvji.

Šajā grupā apvienojušies četri jauni, bet jau sevi pierādījuši mūziķi, kuri satikušies, mācoties Kopenhāgenas Ritma konservatorijā. Starp viņiem ir arī viens no šī brīža talantīgākajiem latviešu bundziniekiem Rihards Fedotovs.

Uzstāšanās laikā "City Jazz Club" grupa atskaņos tikai savas oriģinālkompozīcijas.

"C.T.U." sastāvā spēlē: Tomass Malajevas (saksofons) - lietuviešu mūziķis, kurš šobrīd dzīvo Kopenhāgenā. "Swinging Europe Big Band" koncerttūres laikā 1998.gadā Kaļiņingradā Tomass ticis iepazīstināts ar mūziķiem no Kopenhāgenas, kuri piedāvājuši viņam studēt Ritma konservatorijā. 2001.gadā pēc iegūtās balvas Starptautiskajā Džeza solistu konkursā Klaipēdā viņš beidzot pārcēlās uz Kopenhāgenu un iestājās Ritma konservatorijā. 2007. gadā, pieaicinot kanādiešu bundzinieku Kevinu Braunu un norvēģu ērģelnieku Steinaru Nikelsenu (Steinar Nickelsen), Tomass izveidoja trio, kurš izpilda tikai viņa paša oriģinālkompozīcijas. Tomasa muzikālās prasmes palīdzējuši veidot arī tādi mūziķi kā Stīvs Kolemans, Kriss Spīds, Tims Berne un Django Bates.

Karls Morners Ringstrēms (ģitāra) - dzimis un audzis Hallandē, Zviedrijas dienvidos. Savu muzikālo ceļojumu sācis ar rokmūziku, kad 7 gadu vecumā saņēmis pirmo elektrisko ģitāru. Vēlāk viņš spēlēja daudzās dažādās metāla un rokmūzikas grupās līdz, mācoties Halmstades vidusskolas mūzikas novirziena klasē, atklāja džezu. Tad arī Carl pārcēlās uz dzīvi Dānijā, lai mācītos Ritma konservatorijā. Spēlējot "CMJ Quartet" sastāvā 2004.gadā Carl uzvarēja Zviedrijas Jauniešu džeza konkursā, kas pavēra iespēju jaunietim uzstāties Starptautiskās Džeza izglītības asociācijas konferencē;

Andrzej Krejniuk (basģitāra) jau kopš divu gadu vecuma dzīvo Dānijā. Viņš sāka spēlēt basģitāru 16 gadu vecumā. Jaunieti ātri aizrāva džezs, fusion, folks un pasaules mūzika. Šobrīd Andrzej spēlē daudzās atzinību un apbalvojumus ieguvušās grupās;

Rihards Fedotovs (bungas) - dzimis un audzis Saldū. Savas muzikālās gaitas uzsācis piecu gadu vecumā kā pianists, vēlāk, deviņu gadu vecumā, Rihards pārgājis uz sitamo instrumentu nodaļu un jau kopš 11 gadu garumā ieguvis ne vienu vien klasiskās mūzikas apbalvojumu. Vēlāk Rihards uzsāka darbību arī dažās Latvijas rokmūzikas grupās. 2002. gadā viņš saņēma Labākā bundzinieka titulu mūzikas festivālā "Sinepes un Medus", kā arī, spēlējot ar grupu "Aparāts", ieguva 2.vietu konkursā "Liepājas Dzintars". 2004. gadā Rihards, spēlējot duetā "Lode", ieguva galveno balvu mūzikas festivālā "Bildes". Pēc atgriešanās no apmaiņas programmas Holandes Mūzikas konservatorijas, viņš pameta studijas Latvijas Mūzikas akadēmijā un devās uz Kopenhāgenas Ritma konservatoriju. Rihards ir uzstājies kopā ar Tedu Kursonu, Rokiju Čārlzu, Fredu Boriju, Leno Nika, Toivu Untu, LNSO, grupu "Cosmos" un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!