Latvijas Nacionālās operas Izglītības programmas ietvaros, LNO Jaunajā zālē, notiks cikla "Operas pasakas" izrādes bērniem un viņu vacākiem, lai mazie skatītāji labāk varētu iepazīt operu, portālu "Delfi" informē LNO pārstāvji.
25.oktobrī plkst.12.00 un 15.00 LNO Jaunajā zālē sāksies "Pasaka par lācīti Tobiasu un nozagtajām notīm" (pasākums vecākiem un bērniem no 4 līdz 10 gadu vecumam), bet 16.novembrī - "Karabasa-Barabasa teātris" (bērniem no 4 līdz 7 gadu vecumam).

"Pasakā par lācīti Tobiasu un nozagtajām notīm" piedalās operas solisti Juris Ādamsons (piemineklis Augustiņš, Strūdla kungs, Papageno), Evita Raituma (Nakts karaliene), horeogrāfijas nodarbības vadītājs Tālis Sils, muzikālās nodarbības vadītājs Edgars Tomsons un pasaku teicējs Gundars Silakaktiņš. Pasākuma scenāriju pēc Jura Zvirgzdiņa grāmatas "Knorke jeb Tobiass un Fufū meklē Mocartu" motīviem veidojusi dzejniece Inese Zandere. Par vizuālo noformējumu rūpējas - scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa. Pasākums notiks 25.oktobrī plkst.12.00 un 15.00, 6.decembrī plkst.12.00 un 15.00, 31.janvārī plkst.12.00 un 15.00, kā arī 28.martā plkst.12.00 un 15.00.

"Karabasa-Barabasa teātris" būs aizraujošs piedzīvojums ikvienam mazajam skatītājam, kamēr viņu vecāki skatās izrādi Lielajā zālē. "Karabasa-barabasa teātris" - LNO Jaunajā zālē 16.novembrī plkst.15.00, 1.februārī plkst.15.00 un 8.martā plkst.15.00.

Izglītojošo projektu producente Dagne Reinika stāsta: "Kas teicis, ka opera ir komplicēta māksla ekonomiski aktīvajiem patērētājiem? Patiesībā bērni operā jūtas kā zivs ūdenī - aizvadītā sezona to pierādījusi ar uzviju: visas biļetes uz pasākumiem 'Iestudēsim operu kopā' un 'Ar bērniem uz operu' tika pārdotas jau sezonas sākumā. Šosezon turpināsim darboties abos virzienos, pārtopot par 'Operas pasakām': visa ģimene varēs darboties gan 'Pasakā par Leļļu Meistaru', gan iepazīt pasaku par lācīti Tobiasu un nozagtajām notīm, bet, ja vecāki vēlas apmeklēt kādu operas izrādi Lielajā zālē un nodarbināt bērnus tepat - operā, tad piedāvājam atkal meklēt kanārijputniņu Pipinellu pasakā 'Operas putni', kā arī jaunumu - 'Karabasa-Barabasa teātri''. Visu pasākumu scenārija autore ir dzejniece un bērnu slepeno vēlēšanos pazinēja Inese Zandere."

Biļetes uz "Operas pasakām" un citiem bērnu pasākumiem nopērkamas LNO un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī
www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!