Pasaules tūres ietvaros 2.jūlijā Rīgas Mateja baznīcā ar koncertu viesosies gospeļu regeja grupa "Christafari" (ASV) kopā ar vokālisti un basģitāristi Avionu Blekmenu un regeja mūzikas mākslinieku un producentu Solomonu Jabbi.
"Christafari" un grupas dibinātājs Marks Mohrs ir gospeļu regeja mūzikas stila pamatlicēji un virzītāji ne tikai Amerikā, bet visā pasaulē. Mūzikas kolorītais skanējums ar regeja ritmiem, etno elementiem un pozitīvo dziesmu vēstījumu aizrauj ikvienu, kas tiem ļaujas.

Marks Mohrs savā dzīvē ir izdzīvojis dažādus posmus - uzaudzis kristiešu ģimenē, pusaudža gados aizbēdzis no mājām, aizrāvies ar alkoholu un narkotikām un piedzīvojis atgriešanos pie Dieva. Savus klausītājus viņš uzrunā ar regeja mūzikas enerģisko ritmiskumu un vieglumu, ar tekstu tiešumu un grupas profesionālo uzstāšanos.

Grupas darbība ir augsti novērtēta gan regeja mūzikas cienītāju vidū, gan plašākā auditorijā. Par to liecina grupas dalība dažādos festivālos visā pasaulē (ASV, Brazīlijā, Argentīnā, Jamaikā, Kenijā, Meksikā, Trinidadā & Tabago, Kanādā, Lielbritānijā, Zviedrijā, Vācijā, Īrijā u.c.), uzaicinājumi piedalīties dažādos TV raidījumos un šovos (MTV news, MTV Brazil, CNN Headline, The Family Channel u.c.), kā arī uzaicinājumi sniegt muzikālu performanci Olimpiskajās Spēlēs un uzstāties pieņemšanas pasākumā ASV prezidentam.

"Christafari" diskogrāfijā ir vairāk nekā 10 albumi. Vairāku gadu garumā grupa ieguvusi daudz mūzikas balvu dažādās nominācijas (Urban Gospel Industry Award, Marlin Award, Tamika Awards, Dove Awards u.c.). 2003. gadā izdotā albuma "Graviti" uzstādīto pārdošanas rekordu Amerikā pārsniedza grupas nākamais albums "To the foundation", kas iznāca 2007.gadā.

Pasaules tūres "To The Foundation" ietvaros Christafari viesojas Rīgā un beidzot arī klausītājiem Latvijā ir iespēja iepazīties un klātienē baudīt gospel reggae skanējumu un atmosfēru.

Christafari koncerts notiks Rīgā 2. jūlijā, plkst. 21:30, Mateja baznīcā, Matīsa ielā 50b; ieeja - 3 Ls; piedalīsies arī Latvijas grupa "Man-hu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!