Foto: F64
Pirms koncerta ar smaidu domāju - cik gadu nez pagājis no tā laika, kad jauni cilvēki lauza šķēpus, kas labāks – "Linkin Park" vai "Limp Bizkit"? Kas zin', drošvien ciltstēvi "Korn", kuri, vēl pāris mēnešu atpakaļ tricināja "Arēnu Rīga"? Tātad "Linkin Park" uz Rīgu tomēr atbrauca, neskatoties uz visām peripetijām, kas vijās ap šo koncertu.

imageFoto galerija

MTV paaudzes (vai, nu jau paaudžu) un cienītāju alternatīvā rokmūzika bezmaz kulminē "Linkin Park" izpildījumā. Ne velti viņi saņēmuši vairākas MTV, kā arī Grammy balvas, tieši šajā kategorijā - alternatīvā rokmūzika, kuras nozīmi tā arī vārdos pateikt nevarētu, ja nu vienīgi varētu uzlikt paklausīties "Linkin Park". Ne velti, viņi kā jebkuri popmākslinieki pārdevuši neskaitāmus tūkstošus un pat miljonus ierakstu. Viņos ir pa drusciņai no visa, ej nu tagad visu to dzirdēto atceries - sākot no "Slayer" un beidzot ar "U2",droši pārbaudītās formuliņas, kas pieskaņotas vispārējam, alternatīvi melodiskajam "Linkin Park" rokrakstam. Trāpīts desmitniekā, viņi ir jūsējie - gana melodiski un gana alternatīvi, lai ko tas arī nozīmētu.

Koncertu Rīgā apmeklējuši vairāk kā 10 000 apmeklētāju, ziņo organizatori, un tiešām desmit balles no desmit iespējamām publikai, korektai un draudzīgai, kas jau no pirmajiem akordiem ir uz viena viļņa, bez liekas stīvēšanās lēkājot un aurojot līdzi pilnīgi visām dziesmām. Īpašu sajūsmu, protams, izpelnās grupas 'vecie', jeb pirmo albumu hīti, Numb' 'Crawling', 'In The End' un 'One Step Closer', kas izskan pašās koncerta beigās. Publikas zināšanas "Linkin Park" lirikās ir vienkārši apbrīnojamas, arī ar jaunākām un ne tik zināmām dziesmām. Man jādomā par to, kur slēpjas tas fenomens - ļoti vienkāršoti teksti un vēl vienkāršotāka mūzika, paceļ kājās publiku arī tribīņu sēdvietās un nenosēdina atpakaļ līdz pat koncerta beigām. Atbilde drošivien ir tik pat vienkārša - cilvēkiem patīk tiešas, uzrunājošas, enerģiskas lietas, un "Linkin Park" ir tieši tādi, ne velti saukti par enerģijas lādiņu, kārtīga eksplozija savas noliktās pusotras stundas garumā - ne vairāk un ne mazāk.

Par mīnusiem un dīvainajam lietām runājot....skaņa, skaņa, skaņa, bet tas jau ir vecs stāsts, un es varu izklausīties pēc vecas stabules, kura pati vainīga, ka stāv zāles aizmugurē un pēc tam stāsta to pašu, ko visas reizes. Vēl jautājums, kas notika dziesmas 'Valentine's Day' laikā? Skanēja dīvaini, lai neteiktu pavisam draņķīgi.

Kad pēc vētrainiem aplausiem "Linkin Park" atgriežas un finālā izpilda vienu no saviem panākumiem bagātajiem pirmajiem singliem 'One Step Closer', ir skaidrs, ka tā saucamais 'nu metal' vēl turas drošās rokās, neskatoties uz to, ka šis žanrs jau pieder pagātnei un to, ka jaunākais šīs grupas ieraksts ir acīmredzama grupas maldīšanās modernākas rokmūzikas virzienā.

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts:

What I've Done
Faint
No More Sorrow
Wake
Given Up
Lying From You
Don't Stay
Somewhere I Belong
Points Of Authority
Leave Out All the Rest
Numb
Shadow Of The Day
Valentine's Day
Crawling
In The End
Bleed It Out
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pushing Me Away
Breaking The Habit
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
A Place For My Head
One Step Closer

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!