Latvijas Universitātes Lieljā Aulā šonedēļ 1.decembrī radio NABA (93.1 FM) piecu gadu jubilejas svinībās uzstāsies britu grupa "The Wedding Present", portālam DELFI ziņo radio NABA pārstāvji.
Grupa Rīgā ieradīsies jau piektdien, 30. novembrī, lai 1. decembrī apskatītu pilsētu, un sniegtu dažas intervijas. Pirms "Wedding Present" koncertā uzstāsies latviešu grupas "Zig Zag" un "Satellites LV", koncerta sākums 20.00 Pasākuma rīkotāji atgādina, ka ceturtdien 29. novembrī radio NABA ēterā 20.00 būs dzirdama intervija ar grupu "Satellites LV", bet vakarā klubā "Sunset bar" notiks dzimšanas dienas sagaidīšanas ballīte, kur tiks spēlēti "Wedding Present" un viņu laikabiedru lielākie hiti un demonstrēti video.

Šogad aprit 20 gadi kopš "Wedding Present" debijas albuma "George Best" (Džordžs Bests – leģendārs Ziemeļīrijas un Manchester United futbolists) iznākšanas. Atzīmējot šo notikumu grupa šogad ir devusies Eiropas tūre un spēlē tieši tajās pašas pilsētās, kur notika koncerti 1987. gadā. Koncerts Rīgā būs šīs tūres izņēmums, jo tolaik Rīgas apmeklējums vienkārši nebija iespējams. Grupa Rīgā ieradīsies pilnā sastāvā, un šis būs grupas pirmais un pagaidām vienīgais koncerts Baltijas valstīs.

"The Wedding Present" radās 1985.gadā Līdsā, Anglijā. Vienīgais nemainīgais grupas dalībnieks kopš pirmsākumiem ir Deivids Gedžs (David Gedge) - ģitārists, dziesmu un tekstu autors. Par saviem dziesmu tekstiem viņš saka: "Esmu mēģinājis rakstīt dziesmas par zinātnisko fantastiku, bet vienmēr esmu atgriezies pie dziesmām par mīlestību. Tā ir mana stiprākā puse". Jāpiebilst, ka Wedding Present bija vieni no leģendārā BBC DJ Džona Pīla favorītiem, un viņš vairākkārt aicināja viņus uz sava raidījuma ierakstu sesijām. Šis gads grupai ir nozīmīgs arī ar to, ka iznāk visu Pīla sesiju apkopojums, vairāk kā 30 singli un DVD. "Gedžs ir uzrakstījis dažas no rokenrola ēras labākajām dziesmām par mīlestību. Jūs variet par to diskutēt, bet man ir taisnība un Jums nē". – Tā Džons Pīls par "Wedding Present"

"The Wedding Present" ir vienīgā britu grupa, kurai izdevies viena gada laikā ar 12 jauniem hitiem nepārtraukti atrasties UK Top 30. 1992.gadā katra mēneša pirmajā pirmdienā grupai iznāca jauns singls un katrs no tiem iekļuva UK Top 30. Šis fakts pat ir ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā. Šie singli tiek apkopoti albumos "Hit Parade 1 un 2"

1997. gadā Wedding Present paziņoja par izjukšanu, bet gadu vēlāk Gedžs kopā ar draudzeni Salliju Mjurelu (Sally Murriel) nodibināja grupu "Cinerama", kas pastāvēja tieši tik ilgi cik abu attiecības – līdz 2003. gadam. Pēc tam atdzima arī "Wedding Present" un 2005. gadā tika izdots līdz šim pēdējais grupas studijas albums "Take Fountain", kura materiāls sākotnēji bija paredzēts ka "Cinerama" albums. Taču šķiršanās sāpes vairs neļāva to pabeigt kā "Cinerama" albumu un ierakstu laikā atdzima "Wedding Present".

Grupa šodien pamatoti tiek saukta par vienu no nozīmīgākajām indie grupām, no kuras ietekmējušies daudzi šodienas alternatīvās mūzikas topu līderi - "Placebo", "Interpol", "The Rakes" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!