Eirovīzijas pērnā gada uzvarētāji, Somijas melodiskā metāla grupa "Lordi" savas Eiropas tūres laikā 25.februārī apmeklēs Rīgu, lai uzstātos "Sapņu fabrikā", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.
Četri puiši un meitene, kas slēpjas ne tikai aiz baismīgām maskām un kostīmiem, bet arī teiksmainiem skatuves vārdiem Mr. Lordi, Amen, Ox, Kita un Awa, iepriecinās ar teatralizētu šovu, kura neatņemama sastāvdaļa ir arī krāšņi gaismas un pirotehnikas efekti. Tādējādi šis koncerts noteikti būs interesants ne tikai smagā roka cienītājiem vien.

Atgādinām, ka plašākai pasaulei līdz tam maz zināmā grupa, turklāt kurus daļa tautiešu lamāja par "sātanisma sludināšanu" u.c. iedomātiem grēkiem, 20.maija naktī kļuva par Eiropas superzvaigznēm – koncertu organizētāji sacenšas par iespēju rīkot viņu uzstāšanās, dzeltenās preses fotogrāfi mēģina nofiksēt vismaz kādu "Lordi" dalībnieku bez briesmoņa maskas un kostīma, un ierakstu tirāža likumsakarīgi ievērojami pārsniedz iepriekš pārdoto.

Bet viss sākās 1991.gadā, Santaklausa "dzimtajā pilsētā" Rovaniemi, kad Tomi Putaansuu (vokālists ar skatuves vārdu Mr. Lordi) pameta kādu mazpazīstamu grupu, jo pārējie tās dalībnieki nevēlējās uzstāšanās ieviest teatrālus elementus un pievērsties "Kiss" stila glemrokam. Putaansuu ar vārdu Lordi sāka sacerēt kompozīcijas un sūtīja demoierakstus ierakstu kompānijām, taču pagaidām bez panākumiem. 1996.gadā viņš "Kiss" koncertā Stokholmā satiekas ar dažiem līdzīgi domājošiem, un drīz vien tiek dibināta grupa. Jau sākotnēji tiek nolemts, ka iespējami šausminošākas (briesmoņu), taču individualizētas maskas (katram tiek izdomāts arī savs segvārds), pirotehnika un melodisks metāls (daži kritiķi to apzīmē, kā "Kiss" un Rob Zombie miksli") būs viņu stils. Pēc vairāku ierakstu kompāniju noraidījuma beidzot 2002.gadā "Sony BMG" Somijas filiāle paraksta līgumu ar "Lordi", un sākotnēji tikai dzimtās zemes iedzīvotājiem iznāk pirmais albums "Get Heavy". Ik pēc 2 nākamajiem gadiem seko "The Monsterican Dream"(2002) un "The Arockalypse" (2006). Pēdējais likumsakarīgi ieņem 1.vietu Somijas hitparādē un 100. Lielbritānijas topā.

"Lordi" no jauna atklājuši par jau zudušu uzskatīto metāla meinstrīma formulu, kas savulaik slavas olimpā iecēla "Kiss", "WASP", "Twisted Sister" un "Iron Maiden", un, piejaucot jaunas sastāvdaļas, cienā savus fanus ar pārsteidzoši lielisku kokteili, ko veido viņu tērpi, šovs un mūzika.

Biļešu iepriekšpārdošana par īpašu cenu 12 LVL sākas 10.janvārī visās "Biļešu serviss" kasēs un arī internetā.

$bslink="http://piletilevilv.cma.ee/index.php?lang=lat&id=2593,106077&mid=5416&PHPSESSID=dce875ee28c1d91933b623e391cf5834"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!