Arēnā Rīga 5.decembra vakarā koncertu sniedza viena no spilgtākajām rokmūzikas ikonām – Igijs Pops. Viņš ir viena no visu laiku spilgtākajām mūzikas zvaigznēm, kāda jebkad viesojusies Rīgā.
Par Igija Popa un grupas "The Stooges" koncerta Rīgā īpašajiem viesiem kļuvušas uzreiz divas pašmāju grupas – "Tribes of The City" un "Inokentijs Mārpls".

Ieeja Arēnā Rīga būs sākot no 19:00. 19:30 ar pusstundu garu programmu uzstāsies "Inokentijs Mārpls" un pēc viņiem koncertēs "Tribes of The City".

Iggy & The Stooges savu koncertu sāka plkst. 21:00.

Igijs Pops ir viena no nozīmīgākajām rokmūzikas figūrām, kura karjera sākās jau septiņdesmitajos gados. Savu popularitāti viņš ir sasniedzis, pateicoties tādām izcilām dziesmām kā "Lust for life", "Wild Child", "Passangers" un vēl daudzām citām.

Pops ir daudzu slavenu filmu mūzikas autors. Viņa skaņdarbi kļuvuši par filmu "Batman Forever", "Trainspotting", "Coffee and Cigarettes" vai "The Life Aquatic with Steve Zissou" raksturojošiem lielumiem. Pops ir ne tikai filmu mūzikas autors, bet arī aktieris Džima Džarmuša filmās "Coffee and Cigarettes", "Dead Man" un Džonija Depa filmā "The Brave".

Latvijā Popu bieži atpazīst kā slavenās Gorana Bregoviča dziesmas "In the Deathcar" izpildītāju.

Šis būs vienīgais Igija Popa koncerts Baltijā, un Rīgā viņš ieradīsies kopā ar savu grupu "The Stooges".

Igijs Pops ir leģendāra personība mūzikā, un viņa mūziķa karjera bijusi ciešā tuvībā ar Deividu Boviju, kurš vēl arvien ir uzskatāms par lielāko Popa fanu. Deivids Bovijs vēl arvien izpilda vairākas no kādreiz kopīgi sarakstītām dziesmām (China Girl, Sister Midnight u.c.), kuras, lielā mērā pateicoties tieši Popam, atnesa slavu Deividam Bovijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!