3. jūnijā, 10. Valmieras rokfestivālā uzstāsies četras populāras ārzemju grupas, tajā skaitā šobrīd viena no labākajām Vācijas smagā roka apvienībām "OOMPH!", leģendārā 90. gadu indī rokgrupa "Cranes" un eksperimentālās mūzikas kolektīvs "Kosheen" no Lielbritānijas, kā arī šobrīd Krievijā populārā dvīņu brāļu grupa "Bratja Grim", portālu "Delfi" informēja festivāla organizētāji.
"OOMPH!" ir vieni no Vācijā populārākajiem smagā roka kolektīviem, kuri ir slavenās vācu rokgrupas "Rammstein" iedvesmotāji un arī novadnieki. Šobrīd grupa sava jaunā albuma 'Glaube Liebe Tod' tūres ietvaros sniedz koncertus visā Vācijā.

"Cranes" 1988. gadā Anglijā dibināja brālis un māsa Šovi, 90. gadu sākumā "Cranes" kļuva par vienu no populārākajām indī/shoegaze grupām.

1992. gadā slavenās grupas "The Cure" līderis Roberts Smits uzaicināja "Cranes" par saviem iesildītājiem "The Cure" pasaules tūrē. Pēdējais grupas ieraksts 'Particles & Waves' tika izdots 2004. gadā.

Pēc albumiem 'Resist' (2001) un 'Kokopelli' (2003), "Kosheen" ir kļuvusi par vienu no visu laiku oriģinālākajām un eksperimentālākajām Lielbritānijas grupām. Trio - Markee Substance (Mark Morrison), Darren Decoder (Darren Beale) un Sian Evans grupu nodibināja Bristolē, 1998 gadā. Morrison un Beale pirms tam spēlēja lokālos deju mūzikas pasākumos un dibināja slaveno "Breakbeat Culture record shop". "Kosheen" debijas albums 'Resist' piedzīvoja 141 šovu 33 pasaules valstīs, iegūstot 250 000 lielu auditoriju. "Kosheen" arī atbalstīja vēl vienas supergrupas "Faithless" Eiropas tūri.

Grupai "Bratja Grim" ir divi līderi, kuri tagad jau kļuvuši par zināmākajām skatuves zvaigznēm Krievijā – tie ir rudmatainie dvīņi Borja un Kostja.

"Bratja Grim" dziesmas Krievijā skanējušas vairāk kā 200 radiostacijās gandrīz 600 pilsētās. Savukārt viena no grupas slavenākajām dziesmām 'Resnici' 12 nedēļas atradās radiostaciju top listu augšgalā ne tikai Krievijā, bet arī Neatkarīgo Valstu Savienībā un arī Baltijā.

Kā par grupu rakstījuši Krievijas mūzikas eksperti – šīs grupas skanējumā jūtama muzikāla ietekme no grupām "Zveri", "Umaturman", "Mumij Troļ" un citiem slaveniem mūziķiem.

Biļetes uz Valmieras rokfestivālu iepriekšpārdošanā varēs iegādāties no pirmdienas, 22. maija visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, kā arī internetā

Atgādinām, ka šogad Valmieras rokfestivāls notiks 3.jūnijā, Valmierā, Pauku priedēs. Festivāla sākums plkst. 17:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!