Kino "Rīga" no 5. līdz 7.decembrim norisināsies Norvēģijas filmu dienas "Jauns un bezbailīgs", portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas Kultūras aģentūras mārketinga vadītājs Ivars Jakovels.

"Jauns un bezbailīgs" ir sauklis, ar kuru norvēģu kinoindustrija dodas pasaulē jau vairākus gadus.

Filmu dienu ietvaros tiks demonstrētas filmas "Kautokeino sacelšanās" un "Snovbordists", kā arī animācijas filma mazajiem skatītājiem un viņu vecākiem "Rūķis ar lapsas asti".

Skaistais un skaudrais ziemeļnieku lielformāta eposs "Kautokeino sacelšanās" ir apjomīgs projekts, kas vēsta par vēsturiski nozīmīgiem notikumiem Norvēģijas pagātnē. Filmas režisors Nilss Gaups, kurš pēc tautības ir sāms un kura senču vēsture cieši saistīta ar filmā redzamajiem notikumiem, ir viens no norvēģu kino lielākajiem talantiem. Režisora filma "Ceļa zinātājs" savulaik tika iekļauta Amerikas kinoakadēmijas balvas "Oskars" nomināciju sarakstā. Filma "Kautokeino sacelšanās" sniedz iespēju ielūkoties sāmu tautas vēsturē un sadzīvē un dzīvot līdzi drosmīgajiem un bezbailīgajiem filmas varoņiem. Filmas seansi 5. decembrī 18:30 un 7. decembrī 15:00.

Jauniešu filma "Snovbordists" īpaši ieinteresēs tos skatītājus, kuri aizraujas ar ziemas sporta veidiem un mīl pārgalvīgi riskēt. Filma ir klasisks stāsts par jaunatnācēja spēju izturēt pārbaudījumus un uzvarēt, kuru papildina galvu reibinošas virāžas ar snovborda dēli pasakaini skaistajos Norvēģijas kalnos. Filma māca noticēt sev, nepadoties un sasniegt cerēto. Filmas seansi 5. decembrī 21:00 un 6. decembrī 19:30.

Animācijas filma "Rūķis ar lapsas asti", kas domāta bērniem un viņu vecākiem, tehniski ir nedaudz līdzīgā Volta Disneja studijas darbiem. Galvenajās lomās darbojas rūķis Gūrins, detektīvs un ļaunā atraitne, ko radījis pazīstamais Norvēģijas satīriķis un mākslinieks Hjells Aukrusts. Arī šīs filmas galvenais varonis ir jauns un bezbailīgs - tikai viņa vēlme izjokot līdzcilvēkus noved pie bīstamām situācijām, kuras, kā jau pasaku filmās ierasts, tomēr atrisinās laimīgi. Filmas seansi 6. un 7. decembrī 13:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!