Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada "Essentia Baltica 2008" ietvaros 17.oktobrī kinoteātrī "Babylon", Berlīnē tiks atklāts Baltijas filmu festivāls, portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas vēstniecības Vācijā pārstāvji.
Festivāla laikā būs iespējams apskatīt vairāk nekā 20 baltiešu režisoru dokumentālās, animācijas un spēlfilmu.

No latviešu dokumentālajām filmām minamas Jura Podnieka leģendārā dokumentālā filma "Vai viegli būt jaunam?" un Edvīna Šņores populārā dokumentālā filma "Padomju stāsts", kas Berlīnē piedzīvos Eiropas pirmizrādi.

Festivālā būs skatāma trīs Baltijas valstu filmu studiju - "Subjektiv Filma" (Latvija), "Kuukulgur Film" (Igaunija) un "VG Studija" (Lietuva) pilnmetrāžas dokumentālā filma "Nacisti un blondīnes". Filmas tēma ir Baltijas filmu aktieru gaitas padomju kara tematikas filmās.

Festivāla ietvaros tiks demonstrēta Latvijā dzimušā, bet jau ilgi Vācijā dzīvojošā režisora Aleksandra Hāna spēlfilma "Jāņu nakts", jaunā latviešu režisora Aika Karapetjana pilnmetrāžas spēlfilma "Riebums", kā arī Antras Cilinskas filma "Vai citi?".

Festivālā īsfilmu programmā būs skatāma Signes Baumanes animācijas filma "Teat Beat of Sex" , kas tapusi 2007. gadā Ņujorkā. Filma jau bijusi iekļauta daudzu kinofestivālu konkursa programmās, kā arī ieguvusi balvu prestižajā Starptautiskajā Animācijas filmu festivālā Otavā un īpašo balvu Igaunijas Kinofestivālā "Black Nights / Animated Dreams".

Baltiešu Filmu festivāla tradīcija ir aizsākusies 2004. gadā, tā patrons ir Berlīnes pilsētas mērs Klauss Voveraits (Klaus Wowereit).

Baltijas filmu festivāls kinoteātrī "Babylon", Berlīnē norisināsies no  17. līdz 22. oktobrim.

Vairāk par festivālu www.balticfilmfestivalberlin.net.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!