Starptautiskais īsfilmu tīkls "Future Shorts" savu piekto dzimšanas dienu atzīmēs ar svētku programmu, kas tiks demonstrēta 35 valstīs visā pasaulē, tostarp Latvijā. Šomēnes īsfilmu izlasē tiks rādītas ne tikai Holivudas zvaigznes un aizraujoši kino tēli, bet arī divas pirmizrādes, portālu "Delfi" informē "Future Shorts" pārstāvji.
Plašākai publikai pirmo reizi tiks demonstrēta "Future Shorts Latvija" atbalstītā īsfilma "Detektīvs" (rež. Kristīne Kursiša), kuras stāsts vijas ap modes, mākslas un dzīves paralēlajām realitātēm. Filmas idejas autori ir jaunie latviešu modes mākslinieki Mare Mastiņa un Rolands Pēterkops, plašāk pazīstami kā radošā apvienība "Mareunrol's", kas savu darbību uzsāka 2001. gadā.

Programmas turpinājumā inteliģents Holivudas autordarbs - amerikāņu režisora Vesa Andersona (Wes Anderson) īsfilma "Hotel Chevalier". Acīgākie to atpazīs kā ievadu filmai "Ceļojums uz Dardžilingu" (The Darjeeling Limited), kas Latvijas kinoteātros pabija gada sākumā. "Hotel Chevalier" pievilcības atslēga ir ne tikai burvīgā aktrise Natālija Portmane, bet arī noskaņa, mūzika un lieliskais skats uz Parīzi, kas apdzīvo filmas fona telpu.

Līdzās ārvalstu aktualitātēm "Future Shorts" turpina rādīt arī citās Baltijas valstīs tapušās filmas, oktobra programmā varēs noskatīties lietuviešu īsfilmu "Noroutine" (rež. Jūratė Samulionytė), kas ir izveidota no 80 tūkstošiem fotokadru. "Noroutine" galvenais varonis ir Henriks, kurš strādā birojā un dzīvo nebeidzamā rutīnā. Kādu dienu viņš atrod garas, baltas lentes galu, sāk tai sekot un nonāk aizraujošā nerutīnā. "Noroutine" ir atzīta par labāko Lietuvas īsfilmu 2008. gadā un ir pabijusi gan "2Annās", gan Kannās, gan citos pasaules mēroga kino forumos.

"Future Shorts"oktobra programmu papildinās iespēja noskatīties britu elektronikas meistaru "The Cinematic Orchestra" dziesmas 'To Build a Home' videoklipa pirmizrādi. Programmā iekļauts arī "Gnarls Barkley" videoklips dziesmai 'Who's Gonna Save My Soul Now' ar sāpīgu stāstu par salauztu sirdi, kas traktēts vizuāli iespaidīgi - vārda tiešajā nozīmē ķirurģiski.

"Future Shorts" īsfilmu programma oktobrī būs skatāma astoņos seansos visā Latvijā. Septembrī tīklam pievienojušās arī Ventspils un Valmiera. Oktobrī pirmo reizi filmas tiks demonstrētas arī Jūrmalā.

Future Shorts norises vietas un laiki oktobrī:

Rīga / "Peldošā darbnīca Nr. 659" Andrejsalā / 10. oktobris plkst. 21:00
Ventspils / Ventspils Digitālais centrs / 13. oktobris plkst. 19:00
Rīga / Kino "Rīga" / 15. oktobris plkst. 19:00
Jūrmala / Kauguru Kultūras nams / 19. oktobris plkst. 16:00
Liepāja / Klubs "Fontaine Palace" / 19. oktobris plkst. 19:00
Daugavpils / Daugavpils Universitāte, Mūzikas un mākslu fakultāte / 22. oktobris plkst. 18:00
Valmiera / Vidzemes Augstskolas Konferenču zāle / 23. oktobris plkst. 19:00
Rīga / Kinoteātris "K-Suns" / 24. oktobris plkst. 21:00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!