Berlīnes kinofestivālā pirmizrādi trešdien piedzīvoja amerikāņu popdīvas Madonnas debija kino režijā "Filth and Wisdom" ("Neķītrība un gudrība"), kuru kritiķi uzņēma visai vēsi, bet fotogrāfi un žurnālisti zvaigznes dēļ pat saplūcās.

Astoņdesmit vienu minūti garā filma stāsta par trim cilvēkiem, kas mitinās vienā dzīvoklī Londonā. Viens no viņiem ir pašpasludināts ukraiņu dzejnieks un filozofs, otra ir striptīza dejotāja, kura cer kļūt par balerīnu, bet trešā dzīvokļa iemītniece ir tabletes rijoša aptiekas darbiniece, kura vēlas palīdzēt Āfrikas bērniem.

Madonna ir ne tikai filmas režisore, bet arī filmas scenārija līdzautore un producente.

Preses konferencē festivālā viņa atklāja, ka plāno "Filth and Wisdom" izlaist internetā.

"Tas ir diezgan aizraujoši, jo šis nav tradicionāls veids, kā nogādāt filmu līdz skatītājiem, un man patīk visu darīt netradicionāli," sacīja dziedātāja.

"Filma ir par dzīves dualitāti un arī par cīņu ar to. "Filth and Wisdom" ir maksimālā dualitāte," piebilda Madonna.

Tomēr kritiķu atsauksmes par filmu ar īpašu divējādību neatšķiras - filma neatstāja labu iespaidu uz kritiķiem, lai gan vairāki piebilda, ka tā neesot bijusi tik slikta, kā viņi domājuši pirms tās noskatīšanās. Daudzi arī mēģināja saskatīt līdzības ar dziedātājas vīra britu kinorežisora Gaja Ričija filmu rokrakstu.

Tomēr lielākā daļa kritiķu, īpaši briti, savā spriedumā bija visai nežēlīgi.

"Madonna ir bijusi draņķīga aktrise daudzās jo daudzās filmās un tagad - kā vienmēr ļoti centīgi - viņa ir kvalificējusies, lai kļūtu par draņķīgu režisori," izteicās laikraksta "The Guardian" kino kritiķis Pīters Bredšovs.

Savukārt haosu pirms "Filth and Wisdom" izrādīšanas Berlīnē izraisīja pamatīgs fotogrāfu un žurnālistu kautiņš, kura cēlonis bija preses pārstāvju izmisīgā vēlēšanās nokļūt uz filmas pirmizrādi, ziņo "Contactmusic".

Pati popzvaigzne bija ieradusies Vācijas galvaspilsētā, lai iepazīstinātu Berlīnes kinofestivālu ar savu debiju kino, tomēr preses pārstāvju, kas vēlējās iepazīties ar Madonnas veikumu, kā arī nokļūt preses konferencē, bija daudz vairāk, nekā gaidīts.

Kad vairāk nekā 500 cilvēku mēģināja iekļūt 350 vietu kinoteātrī, izcēlās plūkšanās, kā dēļ bija spiestas iejaukties festivāla amatpersonas un kārtības sargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!