Ir pazudis mākslas filmas "Sūnu ciema zēni" videoieraksts, ko 1997. gadā pēc Andreja Upīša 1940. gadā sarakstītā tāda paša nosaukuma prozas darba motīviem uzņēma neatkarīgā producentu grupa "Labvakar", portālu "Delfi" informēja Latvijas Koncertdirekcijā.
Filmas režisore Dace Pūce stāsta: "Šī ieraksta oriģinālu savās rokās neesam turējuši jau sen. Tas ilgi ir ceļojis pa televīzijas arhīviem un dažādiem pasākumiem, līdz kamēr pazudis bez pēdām. Pēdējā kopija, kas bija ierakstīta no ētera tika izmantota 2004. gadā, bet tagad lente ir sabojājusies." Filmā piedalījās Jānis Paukštello, Dace Pūce, Andris Daņiļenko, bērnu popgrupa "Pekšņi" un daudzi citi.

Tas ir ļoti nepatīkams fakts ņemot vērā, ka mūziklu no sirds bija iecienījuši ne tikai bērni, bet arī pieaugušie. Arī filmas mūzikas autors Valts Pūce jūtas apbēdināts.

Tādēļ visiem Latvijas iedzīvotājiem tiek lūgts iesaistīties filmas ieraksta meklēšanā. Visiem, kuri sniegs ticamas ziņas par filmas atrašanās vietu, Latvijas Koncertdirekcija ir sagatavojusi pārsteiguma balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!