„Rīgas Krēslu Fabrikas" (RKF) 10 gadu jubilejai veltītās labdarības akcijas ietvaros 3.jūnijā pieci Latvijā populāri mākslinieki apgleznoja piecus RKF ražotos riteņkrēslus "Mikro", portālam "Delfi" pavēstīja akcijas organizatori.

Foto galerija

„Rīgas Krēslu Fabrikas" salonā, Rīgā, Brīvības ielā 177, mākslas darbus radīja Elita Patmalniece, Roberts Koļcovs, Andris Vītoliņš, Kaspars Zariņš un Vija Zariņa.

Elita Patmalniece radīja košu un ļoti pamanāmu krēslu „Trešdiena", kas būšot dekoratīvs elements ar aci un lūpām. Gleznotājs Kaspars Zariņš komentēja: „Man top „Sarkano suņu krēsls". Tie ir kustīgi suņi tāpat kā pats krēsls ir kustīgs un mobils".

Viņa dzīvesbiedre, māksliniece Vija Zariņa savā melnajā „Skaistulī" iestrādāja smalkas sudraba lapiņas, radot bagātīgu iespaidu.

Roberts Koļcovs savu lolojumu nodēvēja „Sēdi šeit, sēdiet abi" ieliekot tajā domu par vietu, kur vīrišķais satiek sievišķo un sievišķais - vīrišķo.

Savukārt krēsls „Rafinērija" simbolizējot vietu, kur rodas enerģija. „Šī ir naftas rafinērija. Tā ir enerģijas avots. Man ir svarīgi, lai sēdētājs gūst enerģiju sēžot uz šī krēsla", tā Andris Vītoliņš par savu krēsla ideju.

Pēc apgleznošanas krēsli tiks nolakoti, lai tie varētu kalpot savai pamatfunkcijai, un pirmdien, 8. jūnijā sāksies nedēļu ilga šo krēslu izsole izsoļu portālā "Numur1".

Izsoles laikā visi unikālie krēsli būs apskatāmi RKF salonā Rīgā, Brīvības ielā 177. Izsoles rezultāti būs zināmi jūnija vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!