Mākslas dienu ietvaros Bieriņos pie Mārupītes būs atvērtas durvis tēlnieka Ojāra Feldberga darbnīcā, kur būs iekārtota izstāde „Mājas kolekcija”, portālu „Delfi” informē izstādes veidotāji.
Izstādē būs apskatāmi darbi no Feldbergu ģimenes kolekcijas - Ojāra Feldberga skulptūru skices, Teiksmas Feldbergas gleznas, Lauras Feldbergas gleznas un grafikas, kā arī citu autoru darbi.

Tēlnieks Ojārs Feldbergs darbnīcu pie Mārupītes uzbūvēja pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Darbnīcā tēlnieks radījis lielāko daļu savu granīta skulptūru. Šobrīd viņš dzīvo un strādā Pedvālē, bet darbnīcā Codes ielā strādā tēlnieka meita - māksliniece Laura Feldberga. Izstāde „Mājas kolekcija" ir viņas iecere. Tas ir veltījums darbnīcai, kurā vairākus gadu desmitus dzīvojusi mākslinieku ģimene, tapuši mākslas darbi, viesojušies draugi, radušās ieceres un idejas, kas vēlāk pārtapušas jaunos mākslas darbos. Izstāde ir ne tikai atsevišķu mākslas darbu izrādīšana, tā veidota kā stāsts par cilvēkiem, kas šajā mājā dzīvojuši.

Māksliniece Laura Feldberga par izstādes ieceri stāsta: „Izstāde „Mājas kolekcija" ir ne tikai iespēja parādīt darbus, kas iepriekš, iespējams, nekad nav izstādīti, bet tā ir arī tieši šīs mājas, šīs ģimenes izstāde. Darbnīca atveras un parāda to, kas tajā sakrāts. Vairākums šo darbu ir tapuši tieši šajās telpās, daži darbi ir citu mākslinieku dāvināti, ir arī dažas nepabeigtas ieceres, varbūt par nojausma par darbiem, kas vēl varētu rasties. Šī ir vide, kurā idejas rodas, aug un veido atkal jaunu mākslu. Izstādīti arī atsevišķi darbi, kas nav ļoti augstvērtīga māksla, bet tie papildina šīs mājas stāstu, tajos ir radošs spēks, emocionālas noskaņas. Izstādei izvēlētie darbi ir mākslinieku ģimenei piederoša kolekcija, liecības par viņu dzīvi un mākslu."

Izstādes iekārtojumu veido igauņu mākslinieks Andrus Joonass, kurš šo ļoti personisko mākslas darbu kolekciju palīdz sakārtot un pārvērst vienotā stāstā.

Izstāde „Mājas kolekcija" apskatāma Codes ielā 45A, Rīgā sestdienās un svētdienās no 18. aprīļa līdz 24. maijam. Interesentiem lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 26764689. 18. aprīlī, izstādes atklāšanas dienā, izstāde būs atvērta no 13.00 līdz 17.00.

18. aprīlī Bieriņos savas darbnīcas interesentiem atvērs arī tēlnieks Igors Dobičins un grāmatu ilustratore Agija Staka-Jansone. Mākslinieces Agijas Stakas-Jansones darbnīcā varēs piedalīties ātrajos zīmēšanas kursos „Kā rodas bērnu grāmatiņa?".

Šajā dienā Lielās talkas ietvaros no 10.00 notiks Mārupītes krastu sakopšana, kurā piedalīties aicināti visi vides un mākslas aktīvisti. Talkas sākums 10.00 Induļa Rankas akmeņu dārzā pie Kantora un Amulas ielas krustojuma. Pēc Mārupītes sakopšanas darbiem talcinieki būs aicināti viesoties mākslinieku darbnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!