Šā gada 6.novembrī "Sapņu Fabrikā" notiks aģentūras "Promotion" un Lielbritānijas Padomes organizēts starptautisks audiovizuālās mākslas un mūzikas pasākums "Brit fresh".
Pasākuma programma sadalīta divās daļās. Dienas programma "Modulo" ietver audiovizuālas performances, skrīningus, radošo darbnīcu un mākslas procesu prezentācijas, savukārt vakara programmas "Music" ietvaros uzstāsies tādas britu elektroniskās mūzikas prominences kā grupa "Plaid" un DJ E.A.S.E. no "Nightmares On Wax".

Šī būs pirmā reize, kad britu elektronikas spīdekļi "Plaid" uzstāsies Baltijas publikai. Īpaša loma "Plaid" koncertā būs attēlam, par kuru rūpēsies britu videomākslinieks Bobs Džaroks (Bob Jaroc). "Plaid" un Bob Jaroc koncertos sadarbojušies jau vairāk kā 2 gadus, sākumā strādājot pēc tradicionālā “vispirms mūzika, tad video” scenārija, tad pārejot daudz ciešākā savienot prasmē. Ar šo dzīvās mūzikas un video performanci ceļojot pa ASV, Eiropu, Japānu šis audiovizuālais tandēms iemantojis daudz cildinājumu kā aizraujošākais piedzīvojums abās – elektroniskās mūzikas un video – jomās. "Plaid" izmanto īpaši būvētu datora vadītu robota roku, kas, izmantojot video kameras, pieved auditoriju tuvāk notikumu centram – miksēšanas pultij. Tas ir mēģinājums atklāt elektroniskās mūzikas izpildījuma procesu, kur kāds sīks izlīdzinātāja kloķa pagrieziens var radikāli ietekmēt visu kompozīciju.

DJ E.A.S.E. no "Nightmares On Wax" Latvijas publikai piedāvās savu down-tempo ”marku” – no dūmakainiem lauztajiem ritmiem džezā līdz left-field un modernajam hip-hop. “Mode beidzas,” kādā intervijā teic Džordžs Evelins (George Evelyn), zināms arī kā DJ E.A.S.E. (Experimental Sample Expert), kā arī "Nightmares On Wax". “Mani neinteresē mode, jo tā beidzas. Tu dari un virzies uz to, ko tu pats vēlies dzirdēt. Tu meklē pats savu skaņu; es joprojām domāju, ka savu tikai meklēju. Es nevēlos domāt, ka esmu to atradis. Es tikai vēlos darīt to, kas ir mans.”

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties visās „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās. Biļetes cena uz vakara programmu "Music" – 5,00 Ls, uz dienas programmu "Modulo" – 2,50 Ls. Iespējams iegādāties arī biļetes, kas nodrošinās ieeju abos pasākumos (gan "Modulo", gan "Music"), visas dienas garumā. Kopējās biļetes cena – 6,00 Ls

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!