13. un 14.decembrī Rīgā Skonto hallē pasaules turnejas “An Intimate Evening of Grand Illusion” ietvaros notiks slavenā iluzionista Deivida Koperfilda šovi, DELFI ziņo pasākuma organizatori kompānija “Premier Show”.
Burvju mākslinieka karjeru Deivids Koperfilds aizsāka 12 gadu vecumā dzimtajā pilsētā Metučenā, ASV štatā Ņūdžersijā, rādot profesionālus trikus. Turklāt viņš ir visjaunākais iluzionists, kurš uzņemts Amerikas iluzionistu sabiedrībā. 16 gadu vecumā viņš jau pasniedza Maģijas kursu Ņujorkas universitātē.

Iestājoties koledžā, Deividu Koperfildu uzaicināja spēlēt Čikāgas muziklā “The Magic Man”. Viņš rādija tik neticamu ilūziju izrādi, ka mūzikls ir līdz šim ilgāk rādītais Čikāgas vēsturē. Iegūstot plašu publikas atzinību, viņu uzaicināja spēlēt galveno lomu izrādē “The Magic of ABC.” Pēc tam Deivida Koperfilda karjera staruji attīstījās - viņš parakstīja līgumu ar kompāniju CBS par savas pirmās oriģinālizrādes izveidi “The Magic of David Copperfield.” Ar katru nākamo izrādi Deivids Koperfilds guva arvien lielāku publikas atzinību, rādot publikai apbrīnojamus trikus bez vizuālu efektu un kameru palīdzības.

Tomēr pats mākslinieks uzskata, ka visnozīmīgākais viņa darbs ir “Project Magic”, kas ir speciāla programma cilvēku kustības traucējumu atjaunošanai. Deivids Koperfilds to izstrādāja 1982.gada martā. Amerikas Profesionālās terapijas asociācija ir atzinusi “Project Magic” par medicīnas programmu, un šobrīd tā ir ieviesta 1100 slimnīcās 30 pasaules valstīs.

Mākslinieks ir saņēmis vairākus apbalvojumus – viņam vienīgajam no pasaules burvju māksliniekiem ir zvaigzne Holivudas Slavas alejā, vaska figūra Tisso kundzes muzejā Londonā, bez tam viņa veidotajam šovam “The Magic of David Copperfield” ir piešķirta Emmy balva u.c. ievērojami apbalvojumi.

Lai turpinātu maģijas zināšanu nodošanu nākamajām paaudzēm, Deivids Koperfilds ir atvēris Starptautisko burvestību bibliotēku un Mākslas muzeju, kur atrodama gan literatūra par maģijas mākslu, gan dažādi priekšmeti, kas iezīmē māģijas mākslas vēsturisko attīstību.

Slavenākie Deivida Koperfilda priekšnesumi:
- lidmašīnas izgaišana;
- Brīvības Statujas izgaišana Ņujorkas iedzīvotāju un 50 miljonu televīzijas skatītāju acu priekšā;
- iziešana caur Lielo Ķīnas mūri tūkstots acu liecinieku klātbūtnē;
- izkļūšana no slavenā cietuma “Alkatrass”;
- 70 tonnu smaga vilciena „Orient Ekspress“ pacelšana virs skatītajiem;
- Slavenais priekšnesums “Lidojums”.

Jauna priekšnesuma izstrādei Koperfildam ir nepieciešami apmēram 2 līdz 2,5 gadi. Taču priekšnesuma “Lidojums” izstrādei bija vajadzīgi septiņi gadi.

Rīgā Deivids Koperfilds uzstāsies ar priekšnesumu “An Intimate Evening of Grand Illusion”, kas notiks pasaules turnejas ietvaros. Katrai pilsētai Devids ir sagatavojis arī īpašu pārsteigumu. Deivids Koperfilds visu izrādei nepieciešamo aprīkojumu – skatuvi, dekorācijas utt. ņem līdzi. Šovu apkalpo apmēram 250 cilvēki.

Priekšnesumu sākums: 13. decembrī plkst. 21.00; 14. decembrī plkst. 19.30.

Biļešu pārdošana sāksies no 20.maija. Biļetes tiks pārdotas “Biļešu serviss“ kasēs visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!