Pasaules otrais bagātākais cilvēks investīciju magnāts Vorens Bafets 76.dzimšanas dienā ir apprecējies ar savu ilggadējo partneri, kādreizējo oficianti Astrīdu Menksu, raksta ASV Nebraskas štata avīze "Omaha World-Herald".
Pāri 15 minūtes ilgajā ceremonijā, kas trešdien notikusi Bafeta meitas Sjūzenas mājās Nebraskas štata Daglasas apgabalā, salaulāja vietējā tiesnese.

Šīs ir Bafeta otrās laulības. Iepriekšējo reizi Bafets salaulājās 1952.gadā ar Sjūzenu Tompsoni, un abiem ir trīs bērni. 1977.gadā Sjūzena pārcēlās uz dzīvi Sanfrancisko, bet abi vēl aizvien nebija šķīruši laulību, tad viņa 2004.gada jūlijā mira ar insultu.

Rodžera Lovensteina 1995.gadā publicētajā grāmatā "Bafets: Amerikāņu kapitālista veidošanās" ("Buffett: The Making of an American Capitalist") teikts, ka 1978.gadā Sjūzena iepazīstinājusi savu vīru ar Astrīdu, kas tobrīd strādājusi par viesmīli kafejnīcā Omahas pilsētā.

Jūnijā Bafets solīja piešķirt krietnu daļu no sava 44 miljardu dolāru (24 miljardu latu) vērtā īpašuma Bila un Melindas Geitsu fondam, un pagājošonedēļ viņš labdarības organizācijai jau veica pirmo maksājumu 1,6 miljardu ASV dolāru (877 miljonu latu) apjomā.

Astrīda, kurai šobrīd ir 60 gadu, visbiežāk tiek raksturota ar vārdu "izdzīvotāja", teikts grāmatā.

"Asprātīga un dzīves pieredzējusi viņa bija antikvariātu un lēto cenu veikalu pastāvīga apmeklētāja un neapšaubāmi spēja izskatīties satriecoši pat valkātās skrandās," raksta Lovensteins.

Viņš norāda, ka Astrīda un Bafets raksturu ziņā esot ļoti piemēroti viens otram. Menksa ir atzinusi, ka Bafets esot visbrīnišķīgākais vīrietis, ar ko dzīvot kopā.

Pasaules bagātākais cilvēks ir kompānijas "Microsoft" priekšsēdētājs Bils Geitss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!