Izdevniecība "Severīns" laidusi klajā vienu no sensacionālākajām grāmatām 20.gadsimtā - Antona Šandora Laveja "Sātana Bībeli". Grāmatu tulkojis Nils Sakss.
Kopš "Sātana Bībeles" nākšanas klajā 1969. gadā grāmata tulkota vairāk kā 20 valodās un vairakkārt ierindota starptautisku bestselleru sarakstā.


"Sātana Bībeles" autors Antons Šandors Lavejs, dēvēts par "Melno pāvestu", ir Amerikā oficiāli reģistrētas reliģiskas organizācijas "Sātana baznīca" dibinātājs, popkultūras ikona, kas būtiski ietekmējis vairākus mūzikas un kino novirzienus. "Sātana baznīcas" biedru rindās ir vairākas pasaules slavenības, tostarp rokmūziķis Merilins Mensons.


Šī grāmata ļaus latviešu lasītājam uzzināt, kas ir sātanisms, lūkojoties tā pirmavotā. Atliek vien pāršķirstīt "Sātana Bībeles" lappuses, lai uzzinātu, ka aizliegums darīt pāri dzīvniekiem ir viens no tajā paustajiem pamatlikumiem - tāpat kā kategorisks aizliegums sagādāt ciešanas bērniem vai bez iemesla uzbrukt līdzcilvēkiem.


Grāmatas tulkotājs Nils Sakss 2008. gada sākumā laida klajā savu debijas stāstu krājumu "Nopietnie nolūki", kas izpelnījies gan uzslavas, gan nopēlumus un ir nominēts laikraksta "Diena" Gada balvai kultūrā 2008.gadā.


Grāmatas izdevējs - izdevniecība "Severīns" - ir Nila Saksa privāts projekts, kura ietvaros paredzēts publicēt literatūru galvenokārt par seksu, okultismu un citām Latvijas sabiedrībā nereti par tabu uzskatītām, tomēr aktuālām tēmām.


Tāpat arī izdevniecībā "¼ Satori" top Nila Saksa otrā prozas grāmata ar nosaukumu "Paradīze atnāks ārieša izskatā", kas dienas gaismu sola ieraudzīt jau pavisam drīz - 2008. gada decembra sākumā.


"Sātana Bībeli" papildina Nila Saksa priekšvārds, kas paskaidro "Sātana baznīcas" tapšanu un pamatnostādnes.


Grāmata pieejama lielākajās Latvijas grāmatnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!