Atzīmējot vēsturisko romānu rakstnieka Valentīna Pikuļa 80.jubileju, "Apgāds Kontinents" laidis klajā V.Pikuļa darbu apkopojumu "Parīze uz trim stundām", kurā iekļauts romāns un vēsturiskas miniatūras.
Grāmatas atvēršanas svētki notiks trešdien, 9.jūlijā plkst. 16:00 Rīgā, Lielvārdes ielā 24, Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā reizē ar rakstnieka dzimšanas dienas atcerei veltītās izstādes atklāšanu.

Valentīna Pikuļa (1928 - 1990) jubilejas izdevums "Parīze uz trim stundām" - romāns un vēsturiskas miniatūras (No krievu valodas tulkojuši Edvīns Spriņģis un Armīns Voitkāns; Kristiana Šica vāka dizains) - lieliski parāda gan rakstnieka kultūrvēsturisko un vēsturiskās izpratnes vērienu, gan velk daudz paralēļu ar Rīgu saistītajiem notikumiem un vēsturiskajām personām.

Romāns "Parīze uz trim stundām" stāsta par unikālo notikumu, kad grāfs Moro, neuzvarams pulkvedis un reāli domājošs franču politiķis, vienīgais uzdrošinājās pašā triumfa laikā stāties pretim Napoleonam, lai izmainītu vēstures gaitu, viņam tas... izdevās. Tiesa gan, tikai uz trim stundām.

Savukārt V. Pikuļa vēsturiskajās miniatūrās var uzzināt apbrīnojamas detaļas gan par Napoleona un viņa sieviešu dzīvi, gan par Ferencu Listu un Alfredu Nobelu, arī par Oto Bismarku un Kārli XII. Valdnieki mīt blakus slaveniem dzejniekiem un māksliniekiem, Vecrīgas ieliņās pastaigājas Rihards Vāgners, bet neatminamais Kaliostro atklāj savus rūpīgi glabātos noslēpumus...

Šodien Valentīns Pikulis ir viens no pazīstamākajiem rakstniekiem, kura grāmatu kopējais metiens ir fantastisks - 500 miljonu eksemplāru. Pikuļa grāmatas tulkotas divdesmit vienā valodā.

Lielāko mūža daļu Valentīns Pikulis pavadījis Latvijā. Savu darbu varoņus viņš meklēja (un atrada!) arī šeit - gan putekļainos arhīvos, gan lauku sētās, gan pilīs un muižās. Par notikumiem, kas risinājušies mūsu senču zemē, viņš stāsta romānos "Favorīts", "Katram savs", tiem veltītas arī miniatūras par Rihardu Vāgneru, Annu Jonovnu, Saksijas Moricu, Džuzepi Kaliostro, baronu Teodoru Grothusu...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!