Piektdien, 19.oktobrī, plkst 17.00 VEF Kultūras pilī tiks atklāta fotokluba "Rīga" jubilejas izstāde "Fotoklubam "Rīga" 45 gadi", kur vienkopus skatāmi gan vecmeistaru darbi, gan jauno fotogrāfu pirmie atklājumi mākslas fotogrāfijā, portālu "Delfi" informēja fotokluba pārstāvji.
Izstādē piedalīsies Fotokluba "Rīga" Goda biedri, piemēram, Gunārs Binde, Leons Balodis, Bruno Alsiņš, Zigurds Bilzonis, Viesturs Links, Jānis Gleizds, Leonīds Tugaļevs, Ilga Sūna, Zenta Dzividzinska un citi. Fotokluba "Rīga" Goda biedri ir fotogrāfi, kas aktīvi darbojušies fotogrāfijā Padomju Latvijas laikā, veidojuši Latvijas un fotokluba tēlu, piedaloties dažādās izstādēs Padomju Savienības teritorijā un ārpus tās.

Izstādē piedalīsies vairāk kā 50 esošie fotokluba biedri gan ar senākiem, gan jaunākiem veikumiem fotogrāfijā. Pavisam apskatei būs izlikti apmēram 200 darbi trīs VEF Kultūras pils zālēs. Šī izstāde ietver sevī retrospektīvu variāciju par fotokluba "Rīga" dalību Latvijas fotogrāfijas vēsturē, kā arī ataino jauno fotogrāfu - jaunāko fotokluba biedru veikumu.

Eiženija Freimane, fotokluba "Rīga" vadītāja, fotogrāfe izsaka savas domas par izstādi: "Izstādē ir iespēja vienuviet redzēt daudz un dažādus darbus, kas tapuši no 60. gadiem līdz šodienai. Fotogrāfiem šai laika posmā nemainīgi aktuāla palikusi dabas fotogrāfija, portreti, bet ir mainījies to redzējums, kā arī izpildījums, kas saistīts ar fotogrāfijas digitalizāciju. Dzīves ritms šodien kļuvis daudz dinamiskāks, kas atspoguļojas arī jauno fotogrāfu darbos, kur vērojama ekspresija un ritmika dažādos elementos."

Fotoklubs "Rīga" savu darbību aizsāka 1962. gadā, kad piecpadsmit Poligrāfiķu Centrālā kluba Tautas Universitātes Žurnālistikas fakultātes beidzēji izveidoja fotoamatieru klubu. Pavisam drīz fotoklubs kļuva par foto dzīves centru, rīkojot izstādes Latvijā, kā arī piedaloties starptautiskajos fotogrāfu konkursos. Gunārs Binde un Leons Balodis bija pirmie, kas saņēma starptautiskās godalgas – zelta medaļas 1966. un 1967.gadā. Fotogrāfam Jānim Gleizdam par nopelniem Latvijas labā 1995.gadā piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.

Izstāde būs apskatāma divas nedēļas - līdz 2.novembrim. VEF Kultūras pils atrodas Ropažu ielā 2. Izstāžu zāles: 1.stāvā, 2.stāvā un 3.stāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!