Šī gada 3.jūlijā Siguldā uzsāk darbu piedzīvojumu parks „Mežakaķis”, kurš ierīkots Gaujas senlejas nogāzē pie jau popularitāti ieguvušās kalnu slēpošanas trases „Kaķīškalns”.
Šis ir pirmais šāda tipa parks Baltijā. Tas paredzēts cilvēkiem, kuriem patīk aktīvs dzīves veids un uzturēšanās dabā. Mežā uz augošiem kokiem dažādā augstumā ir nostiprināti šķēršļi, kurus veido starp kokiem nostieptas troses, tīkli, dažādu konstrukciju tiltiņi, šūpoles, baļķi, virves un kāpnes. Lai pārvietotos pa šiem šķēršļiem, parka apmeklētājiem tiek izsniegts speciāls drošības aprīkojums.

Piedzīvojumu parka ideja jau vairākus gadus sekmīgi tiek izmantota Francijas un Šveices Alpos, no kurienes arī nāk „Mežakaķa” projekta autors – franču alpīnists Pjērs Gijperē.

Parkā “Mežakaķis” kopumā izveidoti 46 šķēršļi, kuri sadalīti četrās pēc grūtības pakāpes atšķirīgās trasēs.

Iesildīšanās vai zaļā trase (13 šķēršļi): veidota iesācējiem un bērniem. Šī trase ir obligāta katram parka apmeklētājam pirms došanās nākamajās trasēs, jo šajā daļā katru dalībnieku trasē uzrauga parka darbinieks un pārliecinās par drošības noteikumu ievērošanu.

Zilā trase (9 šķēršļi): nedaudz sarežģītāka un šķēršļi izvietoti lielākā augstumā virs zemes.

Sarkanā trase (12 šķēršļi): prasa jau lielāku fizisko piepūli un dalībniekiem ir jābūt sagatavotiem zaļajā un zilajā trasē.

Melnā trase (12 šķēršļi): sportiskas dabas cilvēkiem, kuri vēlas vairāk emociju un fiziskas aktivitātes.

Bērniem, kuri vēl nevar izmantot parka atrakcijas, ir ierīkots spēļu laukums. Arī „Kaķīškalna” kafejnīca papildināta ar vasaras terasi, no kuras var vērot Gaujas senleju un Velnalu, kā arī bērnu spēļu laukumu un pirmo no parka trasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!