Aptuveni 100 cilvēki politikas skatuvi uz laiku pametušā Daiņa Turlā vadībā svētdien nodibināja centriski orientētu politisko partiju "Mūsu Latvija", ievēlot Turlo par priekšsēdētāju, solot aizstāvēt uzņēmēju intereses un rezervēti izturoties pret Latvijas virzību uz NATO.
Partija grasās piedalīties pašvaldību vēlēšanās, līdz kurām palikuši nepilni divi mēneši.

Partijā esot vairāk kā 400 biedru, vairums (73,7) procenti ir ar vidējo izglītību un gandrīz puse - bez Latvijas pilsonības. Partija par saviem mērķiem izvirza nesavtīgu cīņu par Latviju, tās drošību un labklājību. Partija atbalsta lielo uzņēmumu privatizāciju, taču aicina to veikt atklāti un iepazīstinot sabiedrību ar noteikumiem.

Partija vēlas izmantot Latvijas izdevīgo ģeopolitisko stāvokli, uzturēt labas attiecības ar kaimiņvalstīm, tostarp Krieviju. Partija atbalsta Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, bet nav pārliecināta par nepieciešamību iestāties NATO, jo šobrīd Latvijai neesot pieņemami NATO izvirzītie uzdevumi un valsts pašreizējais stāvoklis neļauj no budžeta vēl lielāku summu veltīt aizsardzībai.

Jaundibinātā organizācija gatavojas piedalīties pašvaldību vēlēšanās, "ja to atļaus vara", žurnālistiem teica Turlais. Viņi vēlētos piedalīties vēlēšanās Rīgā, Liepājā, Tukumā, Jelgavā un Jūrmalā, taču šobrīd esot pāragri nosaukt konkrētas personas, kas varētu startēt no partijas saraksta.

Turlais runā kongresam kritizēja pašreizējo varu - tā esot korumpēta, pateicoties tai valstī plaukst pedofilija, prostitūcija, narkomānija un nabadzība, sabiedrībā vērojama krasa noslāņošanās - ir izteikti bagātie un izteikti nabagie.

Turlais ir pārliecināts, ka patlaban pie varas ir bijušās PSRS funkcionāri, kas ieņēmuši vadošos amatus valsts drošības institūcijās. "Zilie aizstāv zilos, pedofili - pedofilus, narkomāni - narkomānus, bet kas aizstāvēs vienkāršos ļaudis bez nosliecēm un kas aizstāvēs viņu bērnus?" vaicāja Turlais.

Viņš vainoja pašreizējo politisko eliti pretdarbībā jaunu spēku ienākšanai politikā, kam tiekot likti birokrātiski šķēršļi.

Partijas priekšsēdētājs aicināja nebūt pasīviem, verdziskiem un lētticīgiem, un cīnīties pret valstī esošām negācijām.

Turlais kritizēja arī Latvijas ekonomiku, kas esot virzīta uz naudas izvešanu un preču importu. "Rīga ir viena no dārgākajām pilsētām pasaulē, bet pie Latvijas nabadzības tas nav saprotams. Ir jāievieš stingra kārtība un disciplīna, un šis darbs ir jāsāk pašiem ar sevi," teica bijušais aizsardzības spēku vadītājs Turlais.

Partijas valdē ievēlēja Imantu Geidānu, hokejistu Igoru Hatuļevu, autopārvadātāju firmas "Raba" direktoru Anatoliju Romaņuku, "Kurzemes piens" padomes priekšsēdētāju Andri Saldoveru un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!