Otro un trešo vietu ieguva, attiecīgi, Stenlija Kubrika 2001. gada filma “A Space Odyssey” un divas pirmās filmas no “Zvaigžņu Karu” triloģijas.

Skota filma, kura ir balstīta uz Filipa K. Dika īso stāstu “Do Adroids Dream of Electric Sheep”, parāda nākotnes redzējumu Losandželosas pilsētā, kur policists dzenas pakaļ nelikumīgi eksistējošiem androīdiem.

““Blade Runner” ir vislabākā filma, kas jebkad ir uzņemta,” saka Dr Stīvens Mingers, biologs Kinga koledžā Londonā. “Tā ir tik ļoti attālinājušies no mūsdienām, un tajā tiek uzdoti nekad neatbildami jautājumi – kas ir cilvēks, kas esam mēs, no kurienes mēs nākam?”

Zinātnieki izsaka pozitīvas atsauksmes par režisoru izdomu, realitātes un fantastikas savienošanu, un izmantotajiem specefektiem.

Aptaujā ir noskaidrojies, ka vispopulārākais zinātniskās fantastikas rakstnieks zinātnieku starpā ir Isaks Asimovs. Viņš tika slavēts par to, ka padarījis zinātnisko fantastiku saprotamu parastam lasītājam, mācējis izskaidrot zinātni, bijis zinātnes popularizētājs.

Populārāko zinātniskās fantastikas autoru saraksts:

1. Isaks Asimovs
2. Džons Vindhems
3. Freds Hoils
4. Filips K. Diks
5. H. G. Velzs

Populārāko zinātniskās fantastikas filmu saraksts:

1. “Blade Runner” (1982)
2. “A Space Odyssey” (1968)
3. “Star Wars” (1977) / “The Empire Strikes Back” (1980)
4. “Alien” (1979)
5. “Solaris” (1972)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!