Liepājā "UPB galerijā", Dzintaru ielā 19, no 17. marta līdz 20. maijam apskatāma Egila Rozenberga izstāde "Eņģeļi un maskas". Izstādes atklāšana ar paša mākslinieka piedalīšanos notiks 20. martā plkst.17.00, portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.
Egils Rozenbergs par izstādi stāsta: "Izstādē apskatāmie darbi, gan gobelēni, gan objekti tapuši pēdējos gados un atspoguļo nozīmīgākās tēmas un motīvus manā radošajā darbā. Viena no visplašāk izvērstajām tēmām ir 'Zīmes smiltīs'. Gobelēnos no šīs sērijas attēloti jūras radīti ritmiski ornamenti, kas radušies dabas parādību - ūdens, vēja un smilšu savstarpējā mijiedarbībā. Darbi ar šo motīvu atraduši savu mājvietu dažādās pasaules malās, tā paplašinot mākslinieka esības sfēru. 'Jūrnieka vēstules mīļotajai meitenei' ir mākslas objekti ar skulpturālu izteiksmes veidu, konstruēti metāla režģī un izvīti ar rupju jūrnieku virvi. Tas ir kā sena rokraksta atspulgs, kā vēstījums no jūras. Šo darbu veidošanas pamatā ir improvizācija un tie nekad neatkārtojas."

"Eņģeļi un maskas" ir tēma ar filozofisku un vienlaicīgi mūsdienīgu interpretāciju. Tie ir gobelēni, kas radušies tiešā Meksikas senās mākslas iespaidā. Sižeti aizgūti no pirms koloniālā tradīciju perioda un spāņu baroka ietekmes laika, un vēstī par senajām mākslas tradīcijām šajā ar kultūras norisēm tik bagātajā vēstures periodā.

Darbos izmantotas senas aušanas tehnikas, kas sastopamas Koptu audumos Ēģiptē mūsu ēras sākumā, izmantojot auduma faktūras un kapara diegu, kas bagātina krāsu nianses un tonalitāti, un dod mainīgu gaismēnas spēli.

Egils Rozenbergs ir viens no pazīstamākajiem Latvijas šķiedras māksliniekiem, ilgus gadus bijis Latvijas Mākslinieku savienības prezidents.

Ieeja izstādē bez maksas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!