Otrdien, 9. decembrī oficiāli par atkalapvienošanos paziņojusi britu grupa "Blur", turklāt grupa apvienojusies pilnā sastāvā, ģitāristu Graiemu Koksonu ieskaitot.
Grupā atkal kopā spēlēs Deimons Albarns, kurš pēdējā laikā bija aizrāvies ar vairākiem eksperimentāliem blakusprojektiem, no grupas aizgājušais ģitārists Graiems Koksons, basģitārists Alekss Džeimss un bundzinieks Deivs Rovntrijs.

Šādā sastāvā grupa pirmo reizi kopīgi spēlēs kopš 2002. gada, kad grupu nesaskaņu dēļ pameta ģitārists Graiems Koksons uzsākot solokarjeru.

Pirmais "Blur" kopīgais koncerts paredzēts nākamā gada 3. jūlijā Londonas Haidparkā.

Pagaidām oficiāli nav apstiprināts, ka paredzēti vēl kādi grupas koncerti, taču vairāk kārt izskanējusi neoficiāla informācija, ka "Blur" varētu būt arī vadošie mākslinieki nākamā gada Glastonberijas festivālā.

Kā intervijā britu mūzikas izdevumam NME stāsta Albarns: "Es vienkārši jutu, ka tam tā jānotiek. Ir sajūta, ka mums atkal ir kopā ko darīt, mums atkal ir iemesls būt!"

Biļetes uz 3. jūlija Londonas koncertu pārdošanā nonāks 12. decembrī. Tāpat drīzumā tiek solīts nosaukt arī citus koncertu datumus.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!