Svētdien, 7. decembrī, ar noslēguma sarīkojumu laureātu paziņošanu Latvijas Mākslas akadēmijā beidzās trīs dienas ilgušais festivāls "Prozas lasījumi". Festivāla galveno balvu saņēma rakstniece Inga Ābele par Prozas brokastīs nolasīto stāstu "Kamenes un skudras", portālu "Delfi" informē rīkotāji.
Par Prozas lasījumu laureāti tika pasludināta Inga Ābele. Rakstniece tika apbalvota ar Dailes teātra dāvanu karti izrāžu apmeklējumiem 2009. gadā.

Veicināšanas balva turpmākiem sasniegumiem prozas mākslā - izdevniecības "Dienas Grāmata" grāmatu izlase - tika pasniegta Literārās meistardarbnīcas dalībniekam, Laimas Muktupāvelas audzēknim Mārim Melbārdim par pasākumā "Mīcot, lokot, veidojot" lasīto stāstu "Piezīmes par pasauli desmit nodaļās". Literatūras mēnešraksta "Karogs" gada abonementu saņēma Andra Manfelde, kas noslēguma pasākumā klausītājus aizkustināja ar dzejisko stāstu "Sauc mani par Mēnestiņu". Ar latviešu literatūrai neierastu formu izcēlās pazīstamā rakstniece Nora Ikstena, kas par fragmenta lasījumu no topošā romāna "Amour fou" ("Aplamā mīla") ieguva izdevniecības "Dienas Grāmata" 2009. gada grāmatu abonementu.

"Prozas lasījumi" šogad notika jau 14. reizi, izceļoties ar vairākiem īpaši augstvērtīgu stāstu vai darbu fragmentu lasījumiem, kā arī ļoti labi apmeklētiem pasākumiem.

"Prozas lasījumu" žūrijas sastāvā bija dzejniece un izdevniecības "Dienas Grāmata" galvenā redaktore Dace Sparāne, rakstnieks un literatūras mēnešraksta "Karogs" redaktors Arvis Kolmanis, literatūrkritiķis Rimands Ceplis, dzejnieks un programmas "Literārā Akadēmija" vadītājs Ronalds Briedis un literatūrkritiķe Austra Gaigala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!