3.decembrī iznāk grupas "S.P.B." (The Sound Poets) pirmais albums "Sound Poetry", portālam "Delfi" pavēstīja grupas pārstāvji.
Starp 12 albumā iekļautajām kompozīcijām atrodamas arī grupas pieteikuma dziesmas: 'Pearl Tears', 'Poet', 'Feeling Behind', kuras pirms pusotra gada iedrošināja grupas dalībniekus izdot albumu ar vēlmi skanējuma ziņā neatšķirties no Rietumos ierastajiem standartiem.

"Ja mēs nebūtu centušies sasniegt vislabāko rezultātu, albumu būtu varējuši izdot jau pirms gada. Taču mēs gribējām būt savādāki, lai ar savām dziesmām, noskaņu un skanējumu atstātu kaut ko tiešām paliekošu Latvijas 'pop/rock' mūzikā," saka grupas dalībnieki, kuri paši savu spēlēto stilu definējuši kā intelektuālu 'pop/rock'.  

Albuma izveidi (producēšanu, programmēšanu, miksēšanu) gandrīz pilnībā veica paši grupas dalībnieki Jānis Aišpurs un Ingars Viļums. Albuma māsterēšana tika uzticēta ASV studijai "Sterling Sound", kuras pakalpojumus ir izmantojuši tādas pasaulē pazīstamas grupas un mākslinieki kā "Sigur Ros", Lenny Kravitz, Pink un daudzi citi.

Albuma mākslas darbu autore ir Marta Zariņa, savukārt albuma grāmatiņā vienīgās atrodamās fotogrāfijas autors ir Egons Reiters, kurš vairāk ir pazīstams kā radio dīdžejs.

"Sound Poetry" var noklausīties un lejupielādēt grupas
mājas lapā
un
"platformamusic.lv"
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!