Pankroka veterānu "Sex Pistols" leģendārā 1976. gada intervija Bila Grundija (Bill Grundy) TV šovam "Today" ir vispieprasītākais un populārākais sižets visā britu televīzijas vēsturē, raksta ārzemju prese.
Grupas intervija, jeb lamāšanās tiešajā ēterā izskanēja 1976. gada decembrī, gadu pirms leģendārā albuma "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols" iznākšanas. Tā bija arī grupas pirmā publiskā uzstāšanās.

Toreiz "Sex Pistols" studijā nebija plānotie raidījuma viesi, bet aizvietoja grupu "Queen", kuri pēdējā brīdī interviju atteica.

Raidījuma vadītājs Grundijs arī tiek apvainots, ka pats bijis reibuma stāvoklī. Starp viņu un "Sex Pistols" ģitāristu Stīvu Džounsu izveidojās izaicinošs, rupjībām piesātināts dialogs. Džonija Rotena vārdu krājums un lamuvārdu lietošana tiešajā TV ēterā agrajā vakara sarunu šovā izraisīja skandālu un publicitātes vētru.

Presē šo interviju nosauca 'The Filth And The Fury' ("Daily Mirror") un 'Punk? Call It Filthy Lucre' ("Daily Express"), kas vēlāk tika izmantoti kā nosaukumi 2000. gada "Sex Pistols" filmai un 1996. gada tūrei.

Jātgādina, ka "Sex Pistols" 20. augustā uzstāsies "Arēnā Rīga". Koncerts notiks "Harvester Tour 2008" ietvaros.

$bslink="http://shop.piletilevi.ee/cgi-bin/wspd_cgi.sh/WService=plevi/proc/inter_step3.p?lang=LAT&show=9211&key=&liik=koik&intsp=131#plvsiin"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!