Par Mākslinieku savienības ikgadējās izstādes "Rudens" šī gada laureāti kļuvusi Daiga Krūze (1980), portālam "Delfi" paziņoja izstādes žūrijas pārstāvji.
Balvu – iespēju nākamgad Mākslinieku savienības galerijā rīkot presonālizstādi - Daiga Krūze saņēmusi par darbu "Spiediens".

Žūrija uzvarētāju izvēlējusies diezgan vienbalsīgi, pamatojot izvēli ar to, ka māksliniece tradicionālu mediju – glezniecību - spējusi ietērpt svaigā un monumentālā formā.

Žurnāls "Studija" un izdevniecība "Neputns" izstādes atklāšanas pasākumā 12.oktobra vakarā balvas piešķīra Mārim Ruskulim, Maijai Bērziņai un Kristianam Brektem.

Portāls DELFI piešķirs balvu, pamatojoties uz portāla apmeklētāju balsojumu http://rudens2006.delfi.lv, kas noslēgsies 25.oktobrī. Portāla DELFI organizētais balsojums http://rudens2006.delfi.lv ir unikāla iespēja pirmo reizi "Rudens" izstāžu vēsturē aplūkot darbus internetā un izvēlēties sev tīkamāko.

Izstāde "Rudens 2006" būs skatāma Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā līdz 29.oktobrim.

Daiga Krūze ir beigusi Mākslas akadēmijas bakalaura programmu Restaurācijas nodaļā, bet maģistratūrā – glezniecību. Daiga ir "Radošās darbnīcas 2005 ''Ķermeņa valoda"" laureāte. 2004.gadā Daiga Krūzes un Kriša Salmaņa kopīgi veidotā izstāde "100% vilšanās" tika atzīta par gada labāko debiju un mākslinieki par gada labākajiem debitantiem mākslā. Šonedēļ galerijā "Pedants" vēl aplūkojama mākslinieces personālizstāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!